Recomandari pentru Inot cu colacul de gat BABYSWIMMER

Colacii de gat pentru bebelusi Babyswimmer au obtinut Certificatul European de calitate , pentru testele de siguranta facute in laboratorul german TUV Rheinland!
Inainte de a cumpara un produs , solicitati Certificatul European de calitate, pentru a va asigura ca nu puneti siguranta copilului in pericol!
Certificatul de calitate este in conformitate cu Directiva Europeana 89/686/EEC Articol 10.
Orice produs de calitate buna este copiat. Au aparut pe piata mai multe imitatii ieftine, confectionate din materiale de proasta calitate.
Dar ganditi-va, ca un colac ieftin, zi de zi emite în apa unde face copilul dvs baie, fenoli, ftalati si alte substante periculoase. Nu faceti rabat de la sanatatea copilului!
Nu faceti rabat la calitate ! Siguranta copilului Dvs. este foarte importanta.
Medicii - pediatri, neurologi, ortopezi, - sustin ca inotul copilului cu un colac pentru gat ajuta la dezvoltarea armonioasa si întareste sanatatea fizica a copilului.
Daca bebelusul tau are probleme neurologice, colacul pentru gat Babyswimmer ii vine in ajutor. Cu ajutorul colacului, copilul va avea o pozitie corecta în apa si va efectua o varietate de manipulari medicale, de fapt - copilul va face aqua aerobic, colacul doar il va sustine în apa.
Este important în acest caz, ca nu se face nici o manipulare cu coloana vertebrala a copilului! De aceea, specialistii in reabilitare nu recomanda sa utilizati colaci cu manere, de care copilul poate sa apuce si sa întinda - este foarte periculos!
Va recomandam, de asemenea, sa folositi colacul de la nastere, de la 3-4 saptamani de viata ale copilului, atunci copilul accepta bine colacul, va înota mult si cu placere.
Colacul usureaza munca parintilor, dar niciodata nu lasati copilul nesupravegheat!
Utilizati colacul doar la o adâncime de 1 m, asa cum este indicat în instructiunile de utilizare
Producatorul colacilor pentru gat BabySwimmer detine un patent pentru acest tip de produs, toate produsele analogice încalca drepturile de inventie.
Cumparati numai colaci de înalta calitate, testate in timp si înotati cu placere!
Cum prelungiti durata de viata a colacului?
Aceasta întrebare este de interes pentru multi utilizatori si vom încerca sa dam un raspuns cuprinzator.
1. Cititi instructiunile de pe site-ul nostru. Acestea prezinta toate aspectele importante legate de exploatarea corecta a colacului. Astfel aceste reguli nu sunt doar "precizari", sunt reguli care au fost formate ca urmare a propriilor noastre teste, care au fost efectuate la stadiul de dezvoltare a produsului, în etapa procesului de productie si în faza de teste de certificare. Urmati întotdeauna instructiunile.
2. Pentru a atrage atentia la unele erori, care se intampla cel mai des in utilizarea colacului, vom enumera regurile, respectarea carora va prelungi în mod direct viata colacului.
- Nu deschideti ambalajul cu obiecte ascutite sau faceti asta cu mare atentie (exista un risc mare de gaurire accidentala a materialului moale al colacului)
- Nu despachetati colacul, nu-l îndreptatiti nu faceti orice alte manupulari dupa expunerea acestuia la frig (materialul moale îngheata usor si devine fragil, are nevoie de ceva timp sa se încalzeasca si sa devina elastic)
- Nu încalziti colacul rece pe calorifere si in apa calda (schimbarea brusca a temperaturii poate provoca fisurarea materialului, lasati-l sa se încalzeasca la temperatura camerei)
- Nu pompati colacul, umflati-l fara utilizarea unei pompe (chiar un colac neumflat pina la capat va tine usor si confortabil copilul în apa, în timp ce colacul suprapompat va servi mai putin, pentru ca materialul va fi suprasolicitat - aceasta regula se aplica la orice produs gonflabil. In apa calda colacul se umfla chiar si mai mult)
- Nu dezumflati colacul intre scaldari, pastrati-l umflat si, daca este necesar, mai umflati-l un pic chiar înainte de scaldat (materialul colacului poate rezista la un numar determinat de umflari, precum orice alt produs gonflabil, nu accelerati uzura fara nevoie a acestuia)
- Atunci când imbracati colacul pe copil, indepartati partile din spatele colacului, dar nu trageti de fixatoarele lipiciose (ele nu sunt concepute pentru astfel de presiuni)
- Daca dati colacul copilului sa se joace, urmariti ca acesta sa nu muste colacul.
Cum sa alegeti dimensiunea potrivita a colacului BabySwimmer?
Colacii BabySwimmer sunt disponibili în doua dimensiuni:
1. Colaci BabySwimmer pentru copii mici: 0-24 luni (greutatea copilului 3-12 kg), cu diametrul interior al colacului (pentru gat) - 8 cm, diametrul exterior (total) - 40 cm
2. Colaci BabySwimmer pentru copiii mai mari: 6-36 luni (greutatea copilului 6-16 kg), cu un diametru intern - 9,5 cm, diametru exterior - 37 cm
Pentru referinta: formula de conversie a circumferintei gatului copilul în diametru:
Diametru (cm) = circumferinta (cm) / 3.14
Aceste date nu sunt o indicatie directa a utilizarii unei dimensiuni anume.
Pentru a alege o dimensiune corecta ar trebui sa luati în considerare nu doar vârsta si greutatea copilului, dar sa va uitati la constructia corpului copilui si la cat de activ este copilul in apa.
Pentru a întelege corect recomandarile trebuie sa intelegeti ca si colacii mici pot fi utilizati pentru o perioada lunga de timp (în functie de vârsta si greutatea copilului), fara nici o problema.
La fel si un colac mare poate fi folosit in siguranta de la 6 luni si o greutate de la 6 kg a copilului, dupa cum recomanda cifrele producatorului. Astfel acelasi copil poate înota confortabil într-un colac mic si un colac mare. Nu va fie teama sa faceti alegerea incorecta - este aproape imposibil.
Colacii sunt interschimbabili într-o gama larga. si doar doua dimensiuni sunt concepute pentru a oferi maximum de confort în apa pentru copii diferiti.
Din experienta putem oferi urmatoarele orientari pentru alegerea unei anumite dimensiuni.
Folositi colacul mic de la nastere (0 luni si 3 kg) si pâna în momentul în care copilul dumneavoastra se simte confortabil în el (în medie pâna la 10 luni si 10 kg).
Daca nu, cautati un colac de inot de la nastere, de la 6-8 luni si 6-8 kg puteti folosi colacul mare.
Datele de mai sus va dau imaginea generala a dimensiunii de care aveti nevoie.
Tineti minte ca în cazul în care copilul dumneavoastra este mic pentru varsta lui, dar ia repede in greutate si este foarte activ in apa, puteti sa treceti mai devremea la colacul mai mare.
În cazul în care copilul creste mai subtire, are un gât subtire, si se comporta calm in apa, utilizati colacul mic pana la sfârsitul perioadei recomandate.
Recomandari generale pentru inot
În aceasta sectiune vom prezenta toate sfaturile utile despre inotul copiilor de la utilizatorii nostri. Daca aveti ceva sa împartasiti din experienta Dvs, va rugam sa ne contactati prin e-mail office@babyswimmer.ro, si experienta voastra se va alatura sfaturilor din site-ul nostru, la fel si toate aspectele negative vor fi trimise la un grup de dezvoltatori pentru a elimina defectul.
Aici sunt cateva recomandari generale pentru inot:
1. Puteti scalda copilul intr-o cada mare dupa ce se vindeca ombilicul.
2. Cada trebuie sa fie curata. Multi parinti refuza sa scalde copilul într-o cada mare, pentru ca acolo se spala toti ceilalti membri ai familiei. Nu e asa de greu sa spalati cada cu un detergent special si sa clatiti cu apa fierbinte!
3. Nu exista nici un motiv pentru a fierbe apa. Chiar daca copilul inghite un pic de apa în timpul înotului, nu se întâmpla nimic rau.
4. O întrebare separata este cu ce se spala copilul. Scaldati copilul in apa fara adaos de ierburi si sampoane. Nou-nascutul nu este asa de murdar, astfel încât sa trebuiasca sa fie spalat cu sapun, si pielea bebelusului fina poate sa aiba reactii diferite la sampoane, extracte, ierburi. Puteti folosi sampon pentru copii si o data pe saptamâna. Este recomandat sa adaugati ierburi, în cazul în care copilul are o problema de piele, dar, în orice caz, consultati un pediatru pentru orice folosire de ierburi, deoarece ele pot usca pielea, sau pur si simplu pot provoca o reactie alergica.
5. Temperatura apei din cada trebuie sa fie de 30-32 de grade. Prima data puteti face apa si de 36 de grade si sa scadeti treptat temperatura pana la 30 de grade. Principalul lucru este sa schimbati mentalitatea dvs. Este pentru dvs rece sa va scaldati în apa de 31 de grade, vi se pare ca copilul sa va imbolnavi ? Nu se imbolnaveste. Este verificat. Un bebe mic se misca în cada, face risipa de energie, isi mentine caldura corpului. La temperaturi de peste 35 de grade copilul nu are dorinta de a face miscare.
Aceasta temperatura a apei va cali copilul si ii va garanta sanatatea.
6. Timpul de inot – cu cat mai mult, cu atât mai bine. Prima scaldare poate fi de 5 minute, apoi poate creste treptat. Ca urmare, la 3 luni copilul poate inota 30-35 de minute, la o temperatura de 31 de grade.
7. Copilul trebuie sa inoate in fiecare zi. Cea mai importanta concluzie – trebuie sa scaldati copilul dumneavoastra nu sa-l spalati de murdarie, si sa-i asigurati o buna sanatate si o multime de emotii pozitive!
Daca copilul nu accepta colacul de la inceput.
Verificati daca colacul este pus corect (neaparat cititi instructiunile si recomandarile). Daca totul este facut corect, copilul va avea doar emotii pozitive. Acest lucru va fi imediat vizibil.
Uneori, în special copii cei mai mici (prima luna) sunt prea mici pentru a accepta imediat lucruri noi in mediul lor.
Nu încercati sa schimbati copilul, lasati copilului timp sa se obisnuiasca cu noul obiect în mediul sau.
Aratati-i colacul umflat înainte de inot. Lasati-l pe bebe sa-l atinga sau sa-l tina, sau sa-l muste (în functie de vârsta si posibilitati de a cunoaste obiecte noi).
Nu încercati sa puneti imediat colacul in jurul gâtului, mai ales daca nu doriti sa-l scaldati.
Copiii asociaza colacul numai cu procesul pe inot. Colacul va fi acceptat numai direct în apa.
Astfel, puneti-l înainte de scaldare în apa. La primele cateva scaldari trebuie sa urmariti reactia copilului la colac si de îndata ce apar emotii negative, colacul trebuie sa fie scos si sa continuati inotul în mod normal.
Asa copilul se va obisnui cu colacul treptat si veti putea evita aparitia emotiilor negative de la inot.
Daca copilul este agitat.
Va rugam sa retineti faptul ca, in timpul înotului intr-un colac, copiii pierd foarte multa energie. Aceasta procedura este comparabila pentru ei cu exercitiile de gimnastica. Nu fiti surprinsi daca copilul vrea sa termine inotul mai devreme decât daca ar inota fara colac. Acest lucru este normal. Copilul este doar obosit. Daca copilul mai doreste sa mai stea in apa, scoateti colacul si lasati copilul in mainile dvs. Caldura parinteasca a mâinilor nu poate înlocui nicio inventie din lume.
Nu lasati copiii nesupravegheati nicio clipa.
Colacul gonflabil nu este un instrument de salvare, iar copilul dvs. nu este în masura sa reactioneze în mod adecvat la unele evenimente neplacute.
Este sufiecient sa ii intre apa in ochii sau sa înghita putina apa si lectia de inot va fi stricata.
Vorbiti cu copilul dvs în baie. Mediul acvatic este aproape de copilul dvs. din primele zile, dar asta nu înseamna ca nu il mai puteti invata ceva.
Ocupati-i atentia cu jocuri si cu lucruri noi. Inventati ceva nou în fiecare saptamâna în timpul înotului. Lasati mai multe jucarii în jurul lui sau simplu turnati apa langa el.
Daca un copil este interesat de obiectele de pe marginea cadei, atunci puteti sa il încurajati sa înoate de pe o parte pe alta a cadei, mutand obiectele si dandau-i-le copilului ca o recompensa pentru inot.
Faceti alternativ inot activ cu perioade de odihna in apa.
Ce fac zornaitoarele in colac?
Colac de gat cu zornaitoare inseamna trei bilute de plastic care se rostogolesc inauntru colacului si creeza un mic zgomot.
Prezenta sau absenta unei zornaitoare nu afecteaza fundamental utilizarea colacului. Astfel alegerea colacului este responsabilitatea parintilor.
Daca credeti ca s-ar putea distrage atentia copilului de la inot, atunci ar trebui sa alegeti un colac fara zornaitoare.
Daca vreti mai multa distractie cu un element suplimentar în timpul inotului, luati un colac cu zornaitoare.